Datça

Muğla‘nın en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Datça, büyük küçük birçok koya sahiptir. Yeşil ve mavinin müthiş ahengini görebileceğiniz bu şirin belde, 4 bin yıl öncesine kadar uzanan geçmişin izlerinde Dor, Pers, Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’nu görmeniz mümkün. Oksijenin değerini Türkiye’de ki en zengin dünyada ise ikinci bölge olduğunu söyleyebiliriz. Yılın her günü günlük gülüstanlık olan Datça’nın tüm plajları mavi bayraklıdır. Tekne turlarının sıklıkla uğradığı birbirinden güzel 52 koy bulunmaktadır.  Datça’nın tüm Datça gezilecek yerler yazımızda güzelliklerini bulabilirsiniz.

Datça

Bölgeyi Keşfet

Ekonomik Gulet
Mavi Yolculuk
Geniş Aile
Hayret Gulet
günlük
16.302₺
başlayan ücretlerle
Datça
Yorum yok 0 Yorum
4 2 15 11

Devamını Göster

Bölge Haritası

Gezi Fikirleri

Bölgenin Özellikleri

Datça Merkez

Datça merkez Reşadiye, Eski Datça ve İskele olmak üzere üç mahalleden meydana gelmektedir. Özellikle Reşadiye ve Eski Datça Mahalleleri büyük ölçüde günümüze kadar en az hasarla gelmiş yerleşim yerlerdir. Dar sokakları, taş evleri, badem ve zeytin ağaçlarıyla tam bir tipik Ege yaşantısını resmetmektedir.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Datça Limanı

Datça merkezde bulunan liman, sahil boyu uzana yürüyüş yolları heykeller ile süslenmiş olup, bunlardan en dikkat çekeni şüphesiz ki aslan heykeli ile Demeter büstüdür.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Karia Yolu

Karia Yolu’nun öyle bir özelliği var ki oda; Türkiye’nin en uzun antik yürüyüş yolu olmasıdır. 850 kilometrelik bir yola sahip Karia; Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi ve İç Karia olmak üzere dört bölümü kapsarken birde artı olarak Muğla’yı içermektedir.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Uluslararası Knidos Sanat Akademisi

Yakaköy’de bulunan güzel bir bahçe içerisindeki üç adet galeri ve bahçe içine yerleştirilmiş birbirinden farklı heykelleri ile Knidos Sanat Akademisi, Nevzat Metin tarafından kurulmuştur.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Can Yücel Evi

Eski Datça olarak adlandırılan bölgede yer alan Can Yücel‘in evi, mütevazı bir hayat süren ünlü şairin vefatı ardından müzeye dönüştürülmüştür.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Eski Datça

Tarihi, M.Ö. 11. yüzyıla kadar uzanan bölgeye önceden Antik Datça denirmiş. Yazımızda bahsettiğimiz Can Yücel’in evi de burada yer alıyor. Rengarenk sokaklarda gezerken tarihin atmosferini hissedeceksiniz. Bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın!

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Reşadiye Mahallesi

1908 yıllarında belgelerde ismi Elaki olarak geçen Reşadiye, bu günkü ismini Sultan Reşad’ın tahta çıkmasıyla birlikte almıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra 1928 senesinde ise merkez ilçe olarak kabul edilmiş olup Datça ismini almıştır.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Taşlık Plajı

Merkezde Datça Yat Limanı’ndan hareketle devam ettiğinizde Taşlık Plajı’na ulaşabilirsiniz. Çakıl ve kum karışımı plajı ilçe merkezinde denize girebileceğiniz yerler arasında.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Aktur Plajları

Merkeze 30 kilometre mesafede yer alan Aktur Plajları arasında Çiftlik Koyu ve Kovanlık Koyu bulunmaktadır. Kovanlık Koyu’na yalnızca işleten tesis içerisinden giriş sağlanırken artık Doğa Koruma ve Milli Parklar statüsüne alındıktan sonra herhangi bir işletme kalmamıştır.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Hayıtbükü Plajı

Daire şeklindeki küçük koy, sert rüzgarlara karşı korunaklı olması sebebiyle sıkla tercih edilen bir yerdir. Sahilin kumluk ve denizin sığ olması özellikle ailelerin buraya ilgisi yoğundur. Ağaçların çevrelediği şık restoran ve konaklama tesisleri yer alıyor.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Ovabükü Plajı

Datça’dan 20 kilometre uzaklıkta yer alan Ovabükü, Hayırbükü’ne yalnızca 1 kilometre uzaklıktaki bulunuyor olup kum ve çakıl karışımı sahili upuzun olması sebebiyle herhangi bir sıkışıklık yaşanmıyor. Plaj içinde yeme-içme tesisleri mevcutken şemsiye-şezlong hizmetleri de verilmektedir.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Güllük Plajı

Datça merkeze 15 kilometre uzaklıkta yer alan Güllük Plajı, Perili köşk ve Adaburnu Gölmar tesisleri bulunmaktadır. Bu tesisler plajda şezlong ve şemsiye hizmeti veriyorlar. Genel olarak sakin bir yer olan plaj, sakin bir tatil için iedal noktalar arasında yer alıyor. İri kuma sahip plajın tam karşısında adalar bulunuyor. Denizin birden derinleştiğini de belirtmek isterim. Dikkatli olmanızda fayda var.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Kumluk Plajı

Hastaneönü Plajı’ndan istikametle liman yönüne doğru yürüdüğünüz takdirde Kumluk Plajı’na ulaşabilirsiniz. Adından da anlaşıldığı üzere tüm sahili kuma sahip olup sığ bir denizi vardır.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Akçabük Koyu

Ovabükü ile Palamutbükü arasında konumlanan koy, Akçabük Yarımadası’nın en iyi plajları arasında yer alıyor. Belirli bir dönem özel arazi olarak çitlerle çevrilen plajın kullanımı kapanmıştır. Ancak 2018 yılında kamp alanı olarak düzenlenmiştir. 50 dönümlük orman alanı temizlenerek, kendi getirmiş olduğunu çadırlar veya hali hazırda burada bulunan çadırlarda kamp yapabilirsiniz. Girişin ücretli olduğunu belirtmeliyim.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Palamutbükü

Datça’ya 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor olup, üç güzeller olarak adlandırılan Hayıtbükü, Ovabükü, Palamutbükü koylarının son sırasında yer alıyor. Mavi ve yeşilin birbiri ile buluştuğu harika bir doğal ortam olan Palamutbükü, zeytin, badem ve çam ağaçları ile çevrelenmiştir. Knidos’un önemli yerleşim alanlarından biri olan bu yer, antik dönemde limanı ve arazileri ile oldukça ünlüdür.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Kargı Koyu

Merkeze 4 kilometre mesafede yer alan Kargı Boyu, çanak şeklinde olup etrafı dağlarla çevrilidir. Buda rüzgarı almasına engel olduğu için denizi oldukça ılıktır. Koyun plajı çakıl taşlı olmasına karşın sevilen yerlerden biri.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Kızılbük

Hayırbükü’nün sol tarafın kalan Kızılbük’e Gabaklar Pension olduğu için Gabaklar Koyu adıyla da bilinmektedir. Mesudiye Köyü’ne bağlı ikinci köy Kızılbük, bungalovda tatil geçirmeyi sevenler için oldukça uygun olup çevresi yeşilliklerle kaplıdır.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Gebekumu Plajı

Kızlantı Palajı ile aynı körfezde bulunan Gebekum, Datça’nın en ünlü plajları arasında yer alıyor. Plajın kumsalı fosil kalıntılarıyla dolu olduğu için koruma altına alınmıştır. O sebeple bir kum alınması bile yasak! Gebekum Doğa Parkı Fosil Kumulu Koruma Alanı 6 milyon yıl sürede oluşan tortuları içinde bulunduran ve bir daha yapılamayacak bir doğa harikası.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Kızlanaltı Plajı

Yay şeklindeki plaj, Burgaz Uzun Azmak ile Gebekum Koruma Bölgesi arasında bulunuyor. Kum kumu ince yapıda olup, güçlü rüzgara sahip olması nedeniyle windsurf sporu için oldukça elverişlidir. Deniz seviye yavaş yavaş derinleştiği için dikkatli olmanızda fayda var!

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Karaincir Plajı

Aktur bölgesine doğru ilerlediğinizde 18 kilometre uzaklıkta Karaincir Koyuna rastlayacaksınız. Sahili ince kumla kaplı plajın denizi oldukça sığ epey bir ilerledikten sonra seviye ancak belinize ulaşıyor.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Kurubük

Ovabükün’den hareketle Palamutbükü’ne giderken görebileceğiniz Kurubük’te hiç bir işletme tesisi bulunmamaktadır. Keşfedenlerin vazgeçemediği güzellikteki koy, söylediklerimden tahmin edebileceğiniz üzere sessiz sakin bir yer. Ancak suyun içinde büyük taş ve kaya parçaları var malesef ki ama yanınızda deniz ayakkabısı alırsanız bu durum sorun olmaktan çıkıyor.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Domuz Çukuru Koyu

Datça’nın Mesudiye Köyü’ne yakın bir noktada konumlanan Domuz Çukuru Koyu, kafa tatili yapmak isteyen yazlıkçılar tarafından tercih ediliyor. El değmemiş güzelliğe sahip koyun bu durumda olmasındaki en büyük etken sadede deniz yolu ulaşımının olmasında kaynaklanmaktadır.

Devamını Oku

Bölgenin Özellikleri

Akvaryum Plajı

Belkide Türkiye’deki en berrak denize sahip Datça, Yunanistan‘a yakın olması sebebiyle plajlarına benzemektedir. Şirin ufak bir yerleşim yeri olan bu bölgede büyük oteller görmeniz çok mümkün değil. Tesislerin yer almadığı bu koyda dilediğiniz gibi kamp ve piknik yapabileceğiniz bir yerdir.

Devamını Oku