Şarap tadımlarına katılın...
Bölge aslında Orta Anadolu’nun şarapçılık dendiğinde ilk akla gelen üzüm cenneti. Emir üzümleriyle üretilen beyaz şaraplarının namı ise sınırları aşıp dünyada tanınmış. Hititlerden bu yana ekilen bağlar üzümlerinin kalitesini ise bölgenin tüflü toprağına borçlu. Tüflü toprak hem asmaların iyi üzüm vermesini ve haşerelerden korunmasını, hem de kolay oyularak mahzen oluşmasını sağlıyor.
Kayalara oyulmuş mahzenler yaz kış sabit ısılarıyla şaraba kaliteli bir olgunluk katıyor. Nevşehir civarında irili ufaklı birçok şarap üreticisi bulunmasına rağmen Ürgüp Turasan ile Uçhisar Kocabağ şarapçılık Kapadokya’nın en eski ve en ünlü şarap üreticilerinden. Bol ödüllü şarap çeşitlerini tatmak ve satın almak için Kapadokya’da yapılacak 10 şey arasında bu firmalara bir uğrayın diyoruz.